O familie din Iași s-a trezit în stradă, dintr-un motiv halucinant. Un șoț și o soție au avut grijă de doi bătrâni, iar la un moment dat, cei doi au încheiat, de comun acord, un act potrivit căruia casa în care locuiau le revenea de drept după moartea pensionarilor. Numai că situația a fost cu totul alta.
Potrivit informațiilor oferite de bzi.ro, doi soți din Iași au rămas pe drumuri, după ce casa în care au stat cu chirie a fost preluată de o comună din județ: ieșenii se înțeleseseră cu proprietarii ca, la decesul lor, imobilul să le rămână lor.
Pentru cele întâmplate, soții din Iași rămași pe stradă au dat în judecată comuna Comarna.
„Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanți împotriva pârâtei UAT Comarna. Obligă pârâta să le plătească reclamanților suma de 9.142,95 lei, cu titlu de îmbogățire fără justă cauză. Dispune instituirea unui drept de retenție în favoarea reclamanților cu privire la trupul de teren de 14.283 mp situat în extravilanul comunei Comarna, județul Iași și cu privire la construcțiile și plantațiile existente pe acesta, până la plata de către pârâtă către reclamanți a sumei de 7.253,95 lei. Respinge în rest cererea de chemare în judecată”, au menționat judecătorii.
„Am dobândit imobilul din Comarna, în calitate de proprietari, cumpărându-l de la fostul proprietar, V.M., încheind cu acesta un act sub semnătură privată. Acesta a decedat pe 19 martie 2013. I-am cunoscut pe defunctul V.M. și, apoi, pe soția lui, A.M., în luna mai 2004. Aceștia ne-au propus să ne mutăm la ei și să le plătim întreținere. La începutul anului 2006, ne-am mutat la domiciliul lor și, de atunci, au avut un menaj comun, întreținându-i. Întregul menaj a fost suportat de noi, până la sfârșitul vieții soților M. Soția, A.M., a murit pe 5 noiembrie 2005, iar soțul, V.M., a decedat pe 19 martie 2013.
Relațiile dintre noi erau precum cele dintre rude. Pe lângă aceste raporturi speciale, noi, la cererea lui V.M., am cumpărat imobilul, plătindu-i sumele de 500 de dolari, 3.600 de euro și contravaloarea întreținerii vreme de mai bine de 7 ani. Am locuit în imobil vreme de 7 ani, contribuind la întreținere, dar suportând și cheltuielile de înmormântare ale defunctului V.M.”, au menționat reclamanții.